•    Нови данни за едногодишен период показват, че пълнолетните пушачи,

...
•    Нови данни за едногодишен период показват, че пълнолетните пушачи,
Коментари Харесай

Ново изследване утвърждава дългосрочното положително въздействие при преминаването от цигари към gloTM

•    Нови данни за едногодишен интервал демонстрират, че пълнолетните пушачи, които са минали напълно на устройството за нагряване на тютюн glo, са постигнали обилни и трайни усъвършенствания в няколко индикатора за вероятни опасности спрямо тези, които са траяли да пушат цигари.
•    Резултатите от изследването усилват значимостта на наличните доказателства, които поддържат използването на glo като артикул с понижен риск*.
•    Резултатите удостоверяват уговорката на БАТ към понижаване на вредaтa от тютюнопушенето и способността ѝ да сътвори A Better Tomorrow™ посредством понижаване на въздействието на бизнеса си върху публичното здраве.

Пълните резултати от едногодишното изследване демонстрират, че пълнолетните пушачи, които минават напълно на glo – флагман устройството за нагряване на тютюн на БАТ, реализират обилни и устойчиви усъвършенствания в няколко индикатора за евентуална щета, обвързвана с ранното развиване на заболяването, спрямо пълнолетните пушачи, които не престават да пушат цигари. Това включва белодробни болести, рак и сърдечносъдови болести (ССЗ).

Резултатите, оповестени в изданието Internal and Emergency Medicine , се основават на постигнатите промени, регистрирани в границите на три и шест месеца.  Наблюдаваните усъвършенствания са поддържани в продължение на 12-е месеца на изследването, което усилва значимостта на доказателствата в поддръжка на glo като по-малко рискова* опция за пълнолетните пушачи, които другояче не биха се отказали от пушенето.  i, i

Д-р Дейвид О`Райли, шеф,,Научни проучвания " в БАТ, разяснява: " Резултатите от това изследване са най-важните данни, които в миналото сме получавали за glo и за категорията на продуктите за нагряване на тютюн (Tobacco Heating Product – THP) като цяло. Изследването ни разрешава в действителни условия да създадем оценка на измененията, които настъпват при пълнолетните пушачи, преминаващи напълно на glo, като оценяваме ранните знаци за евентуални опасности, свързани с развиването на болести. То дава по този начин нужните нови доказателства за размера на измененията и трайността на резултата, който може да има прекосяването напълно към glo, и ускорява капацитета на glo като артикул с понижен риск*.

" Бих желал да благодаря на всички, които участваха и помогнаха за провеждането на това изследване. То е още една значима стъпка напред по пътя ни към построяването на A Better Tomorrow. "
Въз основа на измерените ранни индикатори за болести, при пълнолетните пушачи, които са минали напълно към glo, вместо да продължат да пушат цигари, се вижда следното:
•    Значително и трайно понижаване на биомаркер, който може да аргументи увреждане на ДНК, обвързвано с рак на белия дроб;

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР